Jak si vylepšit známky?

Už jen posledních pár dnů zbývá na to, abyste si ve škole opravili své známky a co nejvíce si tak zlepšili svá vysvědčení. Jak ale na to?

Je nám jasné, že už se vidíte někde na dovolené u moře, na prázdninách u babičky, či jen v klidu doma u počítače. Musíte si ale uvědomit, že aby vás něco takového čekalo, tak musíte domů přinést alespoň trošku slušné vysvědčení.

Pro některé to jistě není problém, ale ostatní s tím mohou dosti bojovat. V průběhu roku jste to mnohdy měli „na háku“ a známky a učení moc neřešili, a teprve teď zjišťujete, že na tom nejste úplně nejlépe? Budete to muset hodně rychle napravit a své nerozhodné známky pokud možno přiklonit na tu „lepší stranu“.

A jak toho dosáhnout?

Jestliže si opravdu chcete své „skóre“ vylepšit, pak vám samozřejmě nezbude nic jiného, než se překonat a ty poslední dny strávit opravdu nad učením a ničím a nikým se nenechat rozptylovat. Navíc vás v tyto dny čekají pololetní, tedy nejdůležitější, písemné práce, a právě proto je velmi důležité přípravu nepodcenit. Zrovna ony by mohly vaše výsledky nejvíce ovlivnit, a třeba s nimi i pořádně „zamíchat“.

Chápeme, že samotná představa, že jen co přijdete ze školy, tak opět sednete až do večera k učení, vám přijde hrozná, ale musíte si říct, že už jen pár dní a máte zasloužené volno…. Hned do toho půjdete s daleko větší chutí, než kdyby vás čekaly měsíce tvrdé dřiny a perného studia.

Poctivě, ale s mírou

I tak je důležité si uvědomit, že se nic nemá přehánět, a že alespoň po příchodu ze školy je dobré si na chviličku „odfrknout“ a nejlépe se třeba vyvětrat při nějakém sportu venku na čerstvém vzduchu. Pokud totiž budete přetažení, budete stejně nesoustředění, a učení vám do hlavy jen tak nepoleze. Navíc budete nervní a vzteklí a do posledního boje za lepší známky se vám přestane úplně chtít… Takže si určitě dopřejte alespoň chvilku zaslouženého odpočinku, a pak hurá do toho!

Příprava

Jestliže tedy chcete opravdu zabodovat a své šance na úspěch zvýšit, tak si kromě svých zápisků z hodin nastudujte i další poznatky k dané problematice. U zkoušení tak můžete kantora ohromit nejen spoustou vědomostí, ale také tím, jak hluboce jste se tématem zabývali. A vaši snahu třeba ocení.

Kromě toho, pokud vám vaše poznámky tak úplně nestačí a nevyhovují, můžete zkusit některého třídního „šprta“. Ten bude mít jistě zápisky v pořádku a třeba se vám z nich bude učit lépe, než ze svých vlastních.

Další variantou, jak se co nejlépe připravit na závěrečné písemky či (dobrovolné) zkoušení, pak může být vyzkoušet jinou metodu učení. Tzn., pokud jste byli například zvyklí si vše číst stále dokola, a nezabíralo to, můžete si zkusit své poznámky nahrát do diktafonu a pouštět si je do uší. Některým z vás to třeba bude vyhovovat více.

Nebo si můžete látku přepisovat na papír či si ji předčítat nahlas apod.

Zkrátka a dobře, zkuste co nejrychleji přijít na to, jaký styl učení vám nejvíce sedí, a jak se toho co nejvíce naučíte. A v případě, že je to něco, s čím si opravdu nevíte rady, neztrácejte zbytečně čas, a zkuste poprosit rodiče, své kamarády nebo i učitele, ať vám látku ještě jednou vysvětlí. Je možné, že jejich výklad na vás „zafunguje“, a najednou vám bude vše jasnější. A pak už nezbude nic jiného, než tyto nově nabyté poznatky dobře „prodat“ při zkoušení či testu.

Takže držíme pěsti, a nebojte se, vy to zvládnete!!!

TOP školy

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Přijímací řízení

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky PRIGO, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vysoká škola zdravotnická, o.p.s, Praha 5

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt