Patříte mezi dobrodružné typy? Sháníte netypickou práci? Podívejte se na tyto náročné profese!

Jste mladí, nevybouření a máte rádi dobrodružství? Jste v dobré psychické i fyzické kondici? Pak právě vy můžete uvažovat o některé z atypických, a zároveň nejtěžších, profesí, které existují. A jaké to například jsou?

Možná patříte mezi ty, jež mají rádi jistotu, bezpečí a stereotyp, a svoji práci, ve které budete šťastní a spokojení, si tak bez problémů najdete. Možná jste ale jiné „nátury“ a láká vás něco neobvyklého, náročného a dobrodružného. Že vám nebezpečí není cizí a doma vás nic nedrží? Pokud jsme vás právě odhalili, pak právě vy můžete uvažovat o některé z nejnáročnějších profesí, které existují. A jaké že to mohou být?

Dělníci na ropné plošině

Jedním z velmi dobře placených, ale za to výrazně fyzicky i psychicky náročných povolání, je dělník na ropné plošině. A nemusíte na to být ani zvláštní geniové. Stačí dobře ovládat angličtinu, mít dobrodružnou povahu a výbornou fyzičku a psychiku, a jen tak něčeho se nebát.

Pokud toto všechno máte, a nevadí vám na delší dobu opustit zemi, nezbývá, než abyste napsali svůj životopis v anglickém jazyce a zkusili jej odeslat do vybraných agentur. A čekat na odpověď.

Rybáři na Aljašce

Dalším „zaměstnáním“, které moc lidí ale asi netouží dělat, je rybaření třeba právě na Aljašce. I zde se dá přijít k ohromným penězům, ovšem v porovnání s riziky, která byste podstupovali, je to stále málo. Ačkoliv to totiž zní jako velmi příjemné povolání, není tomu tak. V souvislosti s velmi krutým počasím a poruchami přístrojů, zde dochází k mnoha úmrtím. A i když se vám toto nepřihodí, ani ledová voda, různé infekce, dlouhé směny či nedostatek spánku a odpočinku, nejsou zrovna dvakrát příjemné. Proto toto zaměstnání zrovna nedoporučujeme.

Umývači oken výškových budov

Je vaším snem návštěva Ameriky? Hodláte tam strávit delší dobu a na svůj pobyt si tam částečně přivydělat? Pokud ano, a měli jste v merku například mytí oken, znovu to promyslete. Nebylo by lepší místo toho třeba prodávání hamburgerů v místních fast foodech? Zaručeně zde sice dostanete daleko méně peněz, ale přijdete k nim jistě snadněji a bezpečněji. Jen si představte sami sebe, uvázané někde na plošině (v lepším případě), s helmou na hlavě a stěrkou v ruce…nebáli byste se? A co vaši blízcí, co by na to řekli? Asi by nebyli nadšeni, že? Jistě i vy sami správně tušíte, že se jedná nejen o jednu z nejpodřadnějších, ale také nejnebezpečnějších prací vůbec. Tak proč to riskovat?

Horníci či opraváři elektrických vedení

Mezi další nebezpečná povolání, jež nezvládnou úplně každý, ale která jsou také zapotřebí, jsou práce horníka či opraváře elektrického vedení. Ty bývají v našich podmínkách mnohem častější než předchozí.

Zatímco u horníka hrozí zavalení různými balvany a riziko doživotních zdravotních problémů (například s dýcháním) způsobených prací v podzemí, u opraváře elektrického vedení je to snad ještě horší. Nejenom, že musí přesně znát předpisy práce s elektrickým proudem desítky metrů nad zemí, ale vždy a za každou cenu musí být stoprocentně soustředěn na svou práci. Jedna malinkatá chybička může mít fatální následky (podobně jako u ostatních zmíněných povolání).  A i když je oblečen v obleku z ocelové výztuže, ne vždy to všemu zabrání. Zkrátka a dobře, toto dennodenní riskování života je opravdu jen a jen pro silné povahy.

Samozřejmě, že tato povolání jsou opravdovými extrémy, a těžko si je právě někdo z vás vybere, ale když už nic jiného, alespoň uvidíte, že je takovéto odvážné jedince potřeba řádně ocenit, a uvědomit si, že i když ta vaše práce, příp. brigáda, někdy stojí za „starou belu“, jsou na tom lidé daleko hůře. Sice možná s vyššími příjmy, ale také s nejistotou, zda se vůbec vrátí domů. Takže jim není opravdu co závidět…

 

Anketa
loader Načítám...

TOP školy

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky PRIGO, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vysoká škola zdravotnická, o.p.s, Praha 5

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt