První Dětská univerzita v Praze – získejte titul „Malý inženýr“

Jste žákem 5. – 8. třídy základní školy či odpovídajících ročníků víceletých gymnázií? Těšíte se na prázdniny a přemýšlíte, co dobrodružného a nového zažijete? Rodičům došly nápady i inspirace a neví, jak vás v létě zabavit?

České vysoké učení technické v Praze totiž letos pořádá první ročník Dětské univerzity, jež je určena dětem, které právě končí 1. – 8. ročník základní školy, tedy i pro vás. V jejím rámci tak budete mít možnost navštívit jednotlivé fakulty a zúčastnit se přednášek a seminářů z různých oblastí techniky.

Kromě toho, že se tedy dozvíte mnoho zajímavostí a novinek z těchto oborů, budete se i aktivně podílet na výzkumu v unikátních laboratořích této školy. Za svou týdenní práci pak získáte titul Malý inženýr – Ing. jr. (u dětí 1. – 4. ročníku ZŠ titul Malý bakalář (Bc.  jr.), který vám bude předán na slavnostní promoci v Betlémské kapli. Navíc si i vyzkoušíte, jak je výuka na vysoké škole odlišná od základní školy či jak jsou přednášky či semináře koncipovány, a na co se tedy můžete do budoucna těšit.

 

Jak bude výuka probíhat a co vás bude čekat?

Výuka se bude konat formou her, a to každý den od 13. do 17. července (od 8:00 do 16:00 hod.), přičemž půjde i o různé zajímavé sportovní hry.

Témata přednášek a seminářů, které budete celý týden navštěvovat, budou přizpůsobena vašemu věku (rozděleni budete do skupin dle ukončeného ročníku). Za jejich absolvování pak obdržíte razítko do indexu. Poslední den projektu pak budete odevzdávat své diplomové práce (u žáků nižších tříd bakalářské práce) a odpoledne již „podstoupíte“ slavnostní promoci. Takže „žádná věda“. Prostě si užijete nezapomenutelný a jedinečný týden ve společnosti podobně naladěných „spolužáků“. A může se stát, že mezi nimi potkáte i nové „parťáky“ pro další (nejen) prázdninové akce.

 

A co všechno se dozvíte, uvidíte nebo si vyzkoušíte?

Během tohoto týdne se můžete těšit například na ukázky jízdy formule, jízdu na vozítku segway či na elektromobilu Buggy, na let letadlem (na trenažeru), tisk na 3D tiskárnách či na základy architektonického navrhování (řezání modelů z polystyrenu) nebo malou vědeckou show. Z oblasti biomedicíny se pak dozvíte třeba to, jak fungují implantáty a protézy. I to tedy může být velice zajímavé.

Navíc budou veškeré vaše akce pečlivě dokumentovány, a vy i vaši rodiče si tak budete moci každý den pořízené fotografie prohlížet na webových stránkách tohoto projektu.

 

Přihlášení ke studiu

Jestliže vás tato akce zaujala a měli byste zájem toto týdenní studium podstoupit, pak poproste rodiče, aby za vás vyplnili přihlášku a odeslali ji na adresu Dětské univerzity ČVUT v Praze. Protože se jedná o první ročník, jsou tato místa prozatím limitována 12 místy na jeden ukončený ročník. Takže neváhejte a s podáním přihlášky si pospěšte, abyste nemuseli čekat další rok – termín je totiž buď do 31. 5. 2015 nebo do zaplnění maximální kapacity)!

 

Cena „soustředění“

Jestliže se vaši rodiče rozhodnou vám tento zážitek dopřát, pak je připravte na to, že si budou muset připravit 1550,- Kč. Což na jednu stranu není zrovna málo, ovšem když se podíváte na ceny dětských táborů, zase tak vysoká částka to není. Navíc je dobré se nejdříve podívat na to, co všechno je v ceně zahrnuto, a teprve potom se rozhodnout. Kromě různých upomínkových předmětů, trička a čepice s logem nebo indexu a diplomu, poplatek totiž zahrnuje i flash disk s fotografiemi, tekutiny při sportovních akcích či obědy v menze. K tomu všemu je pak ještě nutné ještě zajistit i stálý dozor při všech vašich činnostech a odborný zdravotní personál.

 

Takže pokud jste doma pečlivě zvážili všechna pro a proti, a rozhodli jste se tento projekt vyzkoušet, pak doufáme, že si tento letní týden řádně užijete a třeba v sobě i objevíte i neutuchající zájem o technické obory, a začnete tak uvažovat i o jejich dalším studiu smiley

TOP školy

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Veselá škola - církevní základní škola a základní umělecká škola, Praha 1 - Nové Město

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky PRIGO, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt