Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání

Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace ministerstva práce a sociálních věcí, začal v červnu realizovat první stáže v rámci projektu Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání.

Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace ministerstva práce a sociálních věcí, začal v červnu realizovat první stáže v rámci projektu Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání. Ty jsou určeny pro žáky a studenty posledního ročníku středních, vyšších odborných a vysokých škol. Stáže reflektují především vysoký zájem poskytovatelů i zájemců o ekonomické a IT obory. Praktické vzdělávání formou stáží tak nyní získávají budoucí finanční analytici, programátoři či specialisté marketingu.

Pracovní stáže absolvují studenti u soukromých firem, jak často a kdy přesně tam budou docházet, však záleží jen na dohodě studenta s konkrétní firmou. Důležité je, aby se studenti přihlásili na stáž v oboru, který koresponduje s oborem jejich studia, a aby nastoupili na samotnou stáž ještě před závěrečnou zkouškou, později už to nepůjde. Stáže probíhají nad rámec povinné školní docházky, proto si je studenti mohou naplánovat například během prázdnin ještě před nástupem do posledního ročníku. Mladí mohou vybírat mezi pozicemi v administrativě, ekonomii a marketingu, IT, stavebnictví a strojírenství a v mnoha dalších. Obory a pozice se navíc v průběhu celého projektu budou i nadále rozšiřovat.

Studenti se mohou přihlásit až na deset stáží, absolvovat však mohou jen jednu. Přihlášení na stáž neznamená, že ji student automaticky získá, protože zaměstnavatelé si z uchazečů na základě výběrového řízení vybírají toho nejvhodnějšího.

Během stáže se studentům věnuje předem určený mentor z řad firemních zaměstnanců. Jeho úlohou je vysvětlit stážistovi, jak to ve firmě chodí a provázet ho po celou dobu stáže. Před začátkem stáže studenti musí absolvovat e-learningový kurz měkkých dovedností, který je provede např. komunikací při nástupu na stáž, ukáže jim, jak se zapojit do týmové práce a jak zvládat samostatné plnění úkolů, připraví je na pracovní zátěž. Po ukončení stáže ještě navíc absolvují poradenství s kariérovým poradcem, který s nimi nacvičí pracovní pohovor, pomůže sestavit správně CV a motivační dopis.

Zájemci se do projektu mohou registrovat přes internetové stránky www.stazepromlade.cz. Zapojit se může na 840 studentů posledních ročníků středních, vyšších odborných a vysokých škol. Student vykonává práci na základě dohody o provedení práce se sazbou 60 Kč za odpracovanou hodinu. Stejně tak je hrazena i mzda mentora, která se vypočítá na základě průměrné celorepublikové mzdy dané pozice. Veškeré náklady spjaté se stáží jsou hrazeny poskytovateli ex post. Jednotlivé stáže trvají od jednoho do tří měsíců. Finální náklady na celý projekt se pohybují kolem 71 milionů korun. Projekt je spolufinancován z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR a končí v srpnu 2015.

TOP školy

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Veselá škola - církevní základní škola a základní umělecká škola, Praha 1 - Nové Město

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky PRIGO, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt