Termíny pro přihlášky na VŠ se již blíží

Končíte střední školu? Pak nastává období, kdy vás čeká nejen složení „zkoušky dospělosti“, ale pokud chcete pokračovat ve studiu, tak rovněž i „zdolání“ přijímacích zkoušek na VŠ. A termíny podání se na mnohých univerzitách a fakultách blíží ke konci...

Ačkoliv se vám to pravděpodobně nelíbí, následující měsíce pro vás budou, jak jistě sami dobře víte, velmi náročné. Blíží se nejen maturitní zkouška, ale pokud vás zatím neláká pracovní život a chcete si studentská léta prodloužit a něco dalšího vystudovat, pak i různé přijímací zkoušky na vyšší či vysoké školy. A k tomu je zapotřebí si zavčas a správně vyplnit přihlášky. Takže pokud máte nějakou konkrétní univerzitu či fakultu, kterou byste rádi studovali, nezapomeňte si co nejrychleji ověřit, do kdy tak musíte učinit, ať svou šanci nepromarníte!

Správné informace

Co je pak pro včasné podání přihlášky důležité? Nejenom si pohlídat termíny na dané univerzitě, a mnohdy se tím nechat zmást, ale řádně si zkontrolovat termín právě té vaší fakulty, na kterou se chcete hlásit. Není totiž pravidlem, že by měly všechny fakulty dané univerzity uzávěrku přihlášek ve stejný den. A vy byste to díky tomuto nedopatření mohli propásnout… Takže ještě jednou, pro jistotu, zdůrazňujeme: najít si přesný termín ukončení podání přihlášek na „vaši“ fakultu, nejlépe přímo na jejích stránkách, a řádně si ho zaznamenat!!!

Ovšem to, že bude konečný termín podání například 30. března, neznamená, že si přihlášku musíte jít podat až někdy 28. 3. Nechte si tam dostatek času a podejte si ji raději dříve!

Nejbližší termíny

A kde, že se termíny přihlášek nejvíce blíží? Kam je nutno je zaslat ještě v průběhu března? S odesláním přihlášek nejvíce pospíchejte, jestliže chcete studovat např. fakultu životního prostředí na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, zde je termín do 14. 3., nebo filozofickou, pedagogickou či přírodovědeckou fakultu na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích, příp. fakultu ekonomicko-správní či dopravní na Univerzitě Pardubice, zde jsou termíny do 15. 3.

Do konce měsíce března pak musíte podat přihlášky i na některé další fakulty Univerzity Pardubice, fakulty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, České zemědělské univerzity v Praze, Českého vysokého učení technického v Praze, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, Technické univerzity v Liberci, Vysokého učení technického v Brně či Západočeské univerzity v Plzni apod.

Jestliže však stojíte například o studium na filozofické fakultě UK v Praze, zde je termín například až do 30. 4., stejně jako na některé fakulty na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě v Ostravě či Vysoké škole ekonomické v Praze.

Pokud se ale bojíte, že tak „rychle“ si nic nevyberete, ještě nezoufejte, některé univerzity a fakulty přijímají přihlášky i v následujících měsících. Ovšem zde už bude výběr velmi omezený, a vhodné to tak bude spíše pro ty z vás, kteří se jinam nedostanete nebo si budete chtít ještě na honem pořídit další „želízka v ohni“, pro všechny případy….

Počet přihlášek

Dumáte nad tím, kolik přihlášek ke studiu na VŠ si můžete podat? Odpověď je jednoduchá, kolik chcete. Ovšem musíte vzít v úvahu to, že za každou si řádně zaplatíte a střílet tak naslepo jistě není vhodné. Měli byste proto vzít v úvahu nejen to, jaké uplatnění z daného oboru budete mít, ale také třeba jaké je procento úspěšnosti při přijímacích zkouškách či jejich termín. Mohlo by se totiž stát, že si podáte přihlášek přehršel, a termíny konání jednotlivých zkoušek se vám potom budou krýt. A vy tak leckdy přijdete naprosto zbytečně o stovky korun. A to byste jistě jako „chudí studenti“ neradi, že? Takže si hlídejte nejen termín podání přihlášek, ale rovněž termín přijímacích zkoušek. Hodně štěstí! smiley

Anketa
loader Načítám...

TOP školy

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Veselá škola - církevní základní škola a základní umělecká škola, Praha 1 - Nové Město

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky PRIGO, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt