Studuješ VŠ a chceš své vzdělání podpořit významnou stáží? Jednou z možností je CERN

Nebaví tě pouze teoretické studium a láká tě co nejvíce praxe? Jsi ambiciózní a stáže v českých firmách ti nestačí? Pak neváhej, a podej si přihlášku do studentských programů CERN.

Už samotné tvoje studium na vysoké škole svědčí o tom, že máš do svého života pravděpodobně vyšší cíle než ostatní středoškoláci. A někdy možná mnohem vyšší. Běžné studium ti proto nestačí a vyhledáváš i jiné cesty, jak se ve svém budoucím oboru vylepšit a zdokonalit.  

Stáže jako odrazový můstek

Jednou z nich může být účast na odborných stážích. Při některých z nich můžeš dokonce navázat i užší spolupráci či si případně zajistit svoji budoucí pozici. Jiné ti přinesou prospěch již jen jejich absolvováním, neboť mají zkrátka zvuk. Jako například stáže v rámci CERNU.

Pro všechny stupně studia

Díky dohodě MŠMT s CERN máš jakožto český student navíc větší šanci uspět v jejich výběrových řízeních do studentských programů. O účast se přitom můžeš ucházet jak na úrovni bakalářského, magisterského, tak i doktorského studia. 

Typy stáží

V případě, že jsi studentem/studentkou bakalářského či magisterského stupně, bude se tě týkat TECHNICKÝ PROGRAM CERN. Tedy pokud se věnuješ některému z požadovaných oborů. Mezi ty patří například aplikovaná fyzika, elektronika, robotika, strojírenství, matematika, IT apod. 

Do tohoto programu je přitom každoročně vybíráno cca 120 studentů, takže šanci určitě máš. A pokud budeš jedním/jednou z vybraných šťastlivců, čeká tě vysněná stáž v délce od 4 do 12 měsíců.

Jestliže už jsi ale se studiem dál, je pro tebe určen DOKTORSKÝ PROGRAM CERN. Ten ti zde umožní během 6 až 36 měsíců pracovat na své disertační práci. Pokud tedy studuješ podobné obory, které vyžaduje předchozí typ stáže.

Jak sám/sama vidíš, oba výše zmíněné programy jsou určené zejména pro studenty technických oborů. To ale neznamená, že pokud je nestuduješ, nemáš zde šanci stáž získat. Existuje totiž ještě ADMINISTRATIVNÍ PROGRAM CERN, který je zaměřen právě na studenty ostatních oborů, např. práva, ekonomiky, personalistiky, financí, logistiky, tlumočnictví apod. 

Pokud tedy nějaký z těchto oborů studuješ a máš o stáž zájem, zkus se také přihlásit. Budeš-li vybrán/a, získáš zde během 2 až 12 měsíců mnohé znalosti a zkušenosti, které bys třeba nikde jinde nezískal/a.

Jen nezapomeň, že do všech těchto typů studentských programů je stanoven termín pro podání přihlášek do 6. listopadu 2023 do 12:00! 

Ať už se ale rozhodneš zkusit svoje štěstí v CERN nebo kdekoliv jinde, budeme ti držet pěsti, aby ti kterákoliv z absolvovaných stáží dala do budoucího (nejen pracovního) života co nejvíce zkušeností a znalostí. Mnoho štěstí!

TOP školy

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vysoká škola zdravotnická, o.p.s, Praha 5

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha

To mě zajímá

Keramický jarmark

Základní škola a Praktická škola Chotěboř, Chotěboř

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt