JUVENES TRANSLATORES opět na obzoru a poprvé ONLINE

Celoevropská překladatelská soutěž pro studenty Juvenes translatores je opět tady. Již po třinácté. A letos poprvé online.

O tom, že Juvenes translatores existuje jsme zde psali již dříve. Nyní ovšem dochází při jejím konání ke zvratu – poprvé totiž bude probíhat online. Všichni studenti tak budou moci soutěžit ve stejném čase. Letos to bude ve čtvrtek 21. listopadu 2019 od 10:00 do 12:00 SEČ.

Proto jestli máš o tuto zajímavou soutěž zájem, pospěš si, uzávěrka přihlášek pro školy jde do finále, zbývá už jen posledních pár dní!

V čem spočívá a pro koho je určena?

Tato překladatelská soutěž, která je určena 17letým středoškolským studentům (narozeným v roce 2002), spočívá v překladu cizojazyčného textu z jednoho úředního jazyka Evropské unie do druhého. Soutěžící si přitom může vybrat jakoukoliv variantu z celkového počtu 552 jazykových kombinací, které 24 úředních jazyků EU nabízí.

Pokud by ses tedy této soutěže zúčastnil/a, zvolit si můžeš opravdu cokoliv, nemusí to být nutně ani z nebo do češtiny, ale třeba z angličtiny do němčiny, a podobně. Záleží čistě na tobě, ve kterých jazycích si nejvíce věříš a v jaké kombinaci si myslíš, že nejvíce zaboduješ.

Jak se zúčastnit?

Bohužel v rámci této soutěže nezáleží jen na tvém rozhodnutí to risknout a tento překlad si vyzkoušet, ale rovněž na škole, kterou navštěvuješ. Právě ta se totiž za tebe musí přihlásit. A
vzhledem k tomu, že se této soutěže smí účastnit jen tolik škol Evropské unie, kolik je europoslanců (tedy 751), je nabíledni, že je počet českých škol určen počtem českých europoslanců.

To tedy znamená, že z celé naší republiky se může zapojit „jen“ 21 středních škol. Ty se pak musí do 20. října 2019 také k soutěži zaregistrovat. Proto pokud máš o tuto soutěž zájem, neprodleně urguj svoji školu, ať odešle přihlášku, aby ses mohl/a tohoto boje zúčastnit.

Byla by škoda tuto šanci promarnit – zvláště, když ji máš jen jednou za život, neboť příští rok už bude určena studentům středních škol narozených v roce 2003.

Jaká je odměna?

Jestliže se ti první krok podaří a škola se k účasti na soutěži přihlásí, je naděje, že si svůj sen vyhrát splníš. Tedy za předpokladu, že počet přihlášených škol nebude vyšší, než je povolený limit, a budeš-li mít i tolik štěstí, že se staneš celkovým vítězem v naší zemi. Za odměnu se pak na jaře pojedeš podívat se svým učitelem a rodičem do Bruselu na slavnostní vyhlášení vítězů. A to už může být dobrá motivace, proč se snažit zabojovat. Nehledě na tvůj vlastní dobrý pocit z takového životního úspěchu.

A navíc kdo ví, třeba ti to otevře dveře i k tvému dalšímu vytouženému studiu či vysněnému pracovnímu místu. Pochlubit se tím totiž nebude moci každý a být něčím zajímavý a originální se může mezi ostatními adepty o místo vyplatit.

TOP školy

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky PRIGO, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vysoká škola zdravotnická, o.p.s, Praha 5

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt