Kam se ještě přihlásit ke studiu na VŠ?

Máš úspěšně po maturitě a nikam dál tě prozatím nevzali? I nadále však stojíš o navazující studium? Nezoufej, na některé univerzity a jejich obory se totiž můžeš přihlásit i nyní, v létě.

Nebyl/a sis jistý/á, zda zvládneš úspěšně odmaturovat, nebo se ti už jen zkrátka původně nechtělo pokračovat ve studiu a plnění úkolů, a proto jsi včas neřešil/a výběr vhodné vysoké školy a termíny přihlášek? Teď jsi ale přehodnotil/a situaci, a rád/a by sis doplnil/a vysokoškolské vzdělání? 

Neboj, nic není ztraceno!

Sice už tvůj současný výběr nebude tak široký, jako by byl před několika měsíci, ale i tak se stále najdou některé univerzity a jejich obory, na které si ještě přihlášku podat můžeš. A my ti zde připravíme přehled, které to jsou, a do kdy nejpozději je nutno přihlášku odevzdat. Třeba si ještě něco vybereš.

Červenec

Pokud si hodně pospíšíš, můžeš si ještě podat přihlášku na vybrané programy Přírodovědecké fakulty MU (do 26. 7.), na Teologickou fakultu JČU (do 28. 7.) či na Cyrilometodějskou teologickou fakultu UPOL SP, Fakultu podnikatelskou VUTBR, Fakultu textilní TUL, Fakultu stavební ČVUT, Zahradnickou fakultu MENDELU či některé fakulty VŠB-TUO (např. na Hornicko-geologickou fakultu, Fakultu materiálově-technologickou, stavební,  strojní či Fakultu elektrotechniky a informatiky nebo Fakultu bezpečnostního inženýrství).

U všech výše uvedených ti ale čas opravdu dochází, tak k tomu neprodleně sedni, prostuduj, a případně ihned vyplň a odešli! 

Srpen

Do 1. srpna se pak lze hlásit například na Fakultu rybářství a ochrany vod JČU nebo Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií VUTBR.  Do 5. 8. pak na Husitskou teologickou fakultu UK, do 6. 8. na Fakultu strojní ZČU či Evangelickou teologickou fakultu UK a do 10. 8. na Fakultu dopravní ČVUT.

Dále mají během cca 14 dnů ještě uzavírky přihlášek například tyto fakulty – Fakulta zemědělská a technologická JČU, Fakulta strojního inženýrství VUTBR, Pedagogická fakulta UJEP (11. 8.), Fakulta veřejných politik v Opavě (12. 8.), Fakulta elektrotechnická ZČU, Katolická teologická fakulta UK, Fakulta humanitních studií UTB či Obchodně podnikatelská fakulta SLU (13. 8.). 

Ještě později se pak můžeš zkusit přihlásit například na Filozofickou fakultu UK (14. 8.), Hudební fakultu AMU, Fakultu strojní TUL, Ekonomickou fakultu VŠB-TUO, Fakultu veterinární hygieny a ekologie VU (nově akreditovaný program Zdraví živočichů a ochrana ŽP), Ekonomickou fakultu TUL, Filozofickou fakultu UJEP, Fakultu přírodovědně-humanitní a pedagogickou TUL či na další nově akreditovaný program Konzervování a restaurování fotografie na Filmové a televizní fakultě AMU (zde jsou termíny do 15. 8.). 

V další nabídce pak jsou také Přírodovědecká fakulta JČU (17. 8.), Přírodovědecká fakulta UJEP a Fakulta strojní ČVUT (18. 8.), Fakulta sociálních studií OU program ZSP (20. 8.), Fakulta zdravotnických studií UJEP (21. 8.), některé obory Vysoké školy polytechnické Jihlava (23. 8.), Fakulta životního prostředí UJEP (25. 8.), Fakulta strojního inženýrství UJEP (28. 8.) či Fakulta filozofická ZČU nebo Matematický či Fyzikální ústav v Opavě SLU (termín 31. 8.).

Září

Vzhledem k tomu, že mnohé fakulty zahajují studium právě v září, na výběr už toho moc mít nebudeš. Hned 1. 9. končí termín podání přihlášek na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT, 10. 9. pak na Katolické teologické fakultě UK (u nového programu Filosofie a etika) či na Fakultě sociálně ekonomické UJEP a 15. 9. na Fakultě technologické UTB.

Jak tedy vidíš, nějaký výběr ještě stále je. Nezapomeň ale, že na mnohých fakultách už mohla být kapacita naplněna během 1. kol přijímacích řízení, a proto už nadále přijímat nové přihlášky nemohou. V první řadě proto zkontroluj na jednotlivých webových stránkách aktuální situaci. Zároveň si také řádně prostuduj jejich podmínky a další potřebné informace.

Budeme ti držet pěsti, aby se na tebe, i takto na poslední chvíli, štěstí usmálo, a ty jsi mohl/a jít studovat přesně to, co si přeješ 

TOP školy

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vysoká škola zdravotnická, o.p.s, Praha 5

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha

To mě zajímá

Keramický jarmark

Základní škola a Praktická škola Chotěboř, Chotěboř

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt