Jakou školu hledáte?

Zlínský Karlovarský Ústecký Liberecký Plzeňský Jihočeský Vysočina Jihomoravský Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Královéhradecký Středočeský Praha Vyberte kraj
Vyberte kraj

Nevíš, co o nečekaném volnu dělat? Zde je pár tipů pro období karantény.

Jedním z následků současné pandemie nemoci COVID-19 je i uzavření veškerých základních, středních a vysokých škol, a to až do odvolání. Jak tedy nastávající volno smysluplně využít?

Přesto, že pravděpodobně nepatříš mezi ty, kteří chodí do školy s velkou radostí, ani ty sis jistě nepřál/a takovéto nečekané a dlouhé prázdniny. Nehledě na to, že stejně prakticky nikam nesmíš, a ještě ke všemu máš obavy o své blízké – sourozence, rodiče a především prarodiče. S tím vším ti sice bohužel nepomůžeme, ale alespoň ti zkusíme poradit, jak se v této době smysluplně zabavit a přijít na jiné myšlenky.

I koníčky brzy omrzí

Samozřejmě, že nějakou dobu rád/ráda strávíš svými obvyklými aktivitami –čtením, sledováním filmů a seriálů, surfováním po internetu apod. Ovšem jak se říká – čeho je moc, toho je příliš. I toto se ti brzy přejí. Proto pro tebe máme další tipy (tedy pokud se nemusíš zrovna učit na maturitní zkoušku nebo státnice), jak se nejen zabavit, ale třeba i jak být světu či přírodě prospěšný/á.

Brigáda v lese

Nelze totiž přehlédnout, že kromě pandemie koronaviru, má naše republika další problém. A tím je kůrovcová kalamita. Přesto, že se tyto dvě pohromy nedají srovnávat, je nutné se vypořádávat s oběma. Bez jakékoliv prodlevy.

Lesy ČR proto stále kácí a těží další a další lesy po celé republice. Ty je však nutno poklidit, znovu vysázet a oplotit. A protože jim díky současné situaci chybí mnoho zahraničních pracovníků, nabízí brigády, kterých se můžeš zúčastnit i ty. Tedy v případě, že už ti bylo 18 let. Samozřejmě bys pracoval/a za dostatečných bezpečnostních opatření (v malých skupinkách a v přiměřených odstupech, s rouškou přes nos a ústa). Nejednalo by se přitom o složitou práci a přinesla by ti nové zážitky. Nehledě na to, že by tě mohl hřát pocit z dobře odvedené práce a z toho, že jsi pomohl/a obnovit nyní tolik zdevastovanou krajinu.

Pokud tě tento nápad zaujal, neváhej si ve svém okolí vyhledat nejbližší lesní závod či kancelář Lesů ČR a ozvi se jim se svojí pracovní nabídkou. Zajisté budou velmi rádi. A máš-li nějakého kamaráda/nějakou kamarádku, kterému/které by se to také mohlo líbit, zapoj i jeho/ji. smiley

I v supermarketu si vyděláš

Další možností, kde si pak v této nelehké době přivydělat, je v různých marketech. I oni dostávají v této situaci pořádně zabrat. Jistě tam tedy uvítají každou ruku. Zkus se poptat.

Dobrých skutků není nikdy dost

A protože není vše jen o penězích (a obzvlášť v této době), bylo by fajn, kdybys nabídl/a svoji pomoc starším sousedům či jiným spoluobčanům s obstaráváním jejich základních potřeb. Mohl/a bys jim dojít nakoupit, vyvenčit pejska apod. Zkrátka jim umožnit, aby se zbytečně nevystavovali riziku nákazy onemocněním COVID-19.

Akce „rouška“

Jsi-li pak alespoň trošku zručný/á, můžeš se zapojit do šití roušek pro – nemocnice, zdravotníky, domovy seniorů apod. Případně je můžeš pomáhat alespoň roznosit/rozvozit.

Dožeň resty

Nebude-li ti však ani toto stačit, pak se zaměř třeba na to, co jsi poslední dobou (nebo už dávno) zanedbával/a či odkládal/a. Zkrátka se pokus dohnat své resty.

Můžeš si třeba projít a roztřídit staré fotky v počítači, vybrat si ty nejhezčí na vyvolání a zbytek promazat, začít studovat to, co tě opravdu zajímá (pročítat různé odborné časopisy, zařídit si online kurz…), protřídit si třeba šatník a připravit již nepotřebný oděv na odnos do kontejneru, opravit rozbitý nábytek, sestavit různé modely aut či letadel atd.

Jak vidíš, možností je celá řada. Je tedy sice možná nepříjemné, že teď musíš trávit veškerý čas pouze doma s rodinou a nemůžeš ani nikam s kamarády za zábavou nebo na výlet, ale na druhou stranu můžeš udělat alespoň něco prospěšného či některé věci dohnat a nahnat. Využij toho, a hlavně se opatruj. Nezapomeň, že musíš chránit nejen sebe, ale i své blízké a okolí.

TOP školy

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Absolventské vystoupení - zimní trimestr

Herecká škola Neklid, Praha 8-Kobylisy

To mě zajímá

Přijímací řízení

Fakulta stavební, Brno

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Základní škola, Ostrava-Výškovice, s.r.o., Ostrava - Výškovice

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Základní škola Plzeň - Újezd, Národní 1, příspěvková organizace, Plzeň - Újezd

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Základní škola Lipenec, okres Louny, Lipno, Lipenec

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, Příbram II

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Základní škola Horní Slavkov, Nádražní 683, příspěvková organizace, Horní Slavkov

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Základní škola, Praha 10, Břečťanová 2919/6, příspěvková organizace, Praha 10 - Záběhlice

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

Základní škola Lipenec, okres Louny, Lipno, Lipenec

To mě zajímá

Zápis do 1. ročníku

31. základní škola Plzeň, E. Krásnohorské 10, příspěvková organizace, Plzeň

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt