Střední průmyslová škola stavební Josefa Gočára

Editovat školu

Družstevní ochoz 3, 14000 Praha 4

reditelka@spsgocar.cz

Diskuze o této škole

Rychlý kontakt do školy: 261 212 572

Základní informace o škole

Kontakt

Telefon: 261 212 572
E-mail: reditelka@spsgocar.cz
zastupce1@spsgocar.cz
zastupce2@spsgocar.cz
Web: www.spsgocar.cz
Adresa: Družstevní ochoz 3
14000 Praha 4
Ředitel/ka: Ing. Martina Věžníková

Základní informace

Kraj: Praha
Okres Praha město
Typ školy: Veřejná
Kategorie: Střední školy, Průmyslové školy
Kontaktní osoba: Hana Weber
261 212 572
sekretariat@spsgocar.cz
IČ: 49624059

Popis školy

O škole ve zkratce

<b>Studijní obor: 36-47-M/01 Stavebnictví</b>
Studijní obor <b>Stavebnictví</b> připravuje žáky pro činnost středních technicko-hospodářských pracovníků související s navrhováním, přípravou a realizací staveb, včetně možnosti podnikání podle podmínek stanovených živnostenským zákonem, a také pro činnost v oblasti správních institucí. Absolventi studijního oboru Stavebnictví jsou připraveni k terciárnímu studiu na vysokých školách především technického směru, zejména stavebního zaměření včetně architektury. Další možnosti intelektuálního rozvoje osobnosti žáka nabízí škola v rámci volitelných vyučovacích předmětů. Volba výběrových předmětů dává žákům možnost lépe se připravit na studium na vysoké škole nebo na odchod do praxe. Uchazeči o studium mohou vybírat ze tří odborných zaměření oboru: <b>Pozemní stavitelství, Stavitelství a architektura, Architektura a interiérový design</b>.

<b>Pozemní stavitelství</b> zahrnuje nejširší oblast výstavby, a to realizaci budov a hal pro různé funkce (od bydlení, rekreace, kultury, sportu až po kavárnu nebo autoservis). Budova se nevyrábí jako auta na výrobním pásu, ale tvoří (staví) v osobitém prostředí města, vesnice nebo krajiny. Žák je postupně seznamován se širokou tvůrčí problematikou projektování a výstavby, a to od průzkumů území, tvorby studie, navrhování a kreslení stavebních výkresů až po realizaci budov. Při výuce žáci pracují s novými progresivními materiály a stavebními prvky, které podporují využití moderních technologií. Důraz je kladen na energeticky efektivní stavby a principy nízkoenergetického stavění. Po studiu je absolvent obohacen o znalosti a cit pro stavebně konstrukční a architektonické řešení objektů. Zaměření oboru je vhodné pro chlapce a dívky s technickým cítěním a prostorovou představivostí.

<b>Stavitelství a architektura</b>
jsou dvě profese, které nelze od sebe oddělovat, chceme-li mít záruku kvalitního díla. Výuka pozemních staveb s přihlédnutím na práci architekta se nejvíce odráží v předmětech: kreslení a modelování, navrhování budov, architektura a kompozice, urbanismus a ochrana památek. Žák je postupně seznamován se širokou tvůrčí problematikou architektonicko stavebního řešení budov. Součástí ateliérové výuky je hledání optimální varianty architektonické studie, jejíž součástí je model. Následně žák vypracuje projekt stavebního řešení. Místo inženýrských staveb obohacují výuku základy urbanismu a specifická problematika ochrany historických budov. Zaměření oboru je vhodné pro chlapce a dívky s technickým a estetickým cítěním, prostorovou představivostí a výtvarným nadáním. Toto zaměření podporuje přípravu na studium architektury na vysoké škole.

<b>Architektura a interiérový design</b> se zaměřuje na komplexní návrh interiéru v návaznosti na celkový architektonický a konstrukční koncept stavby a na získání odborných znalostí v oblasti projektování pozemních staveb. Znalost materiálové základny, konstrukcí, jejich možností, typologie staveb, ergonomie a prostorovotvorných prostředků je základním předpokladem pro funkční a esteticky zdařilý návrh interiéru, který vychází z celého komplexního řešení stavby. Žák se seznámí s historickým vývojem interiérové tvorby, soudobými trendy při tvorbě interiéru, se základy kompozice, s významem barev a jejich vlivem na psychiku člověka, s prací s materiálem, s možnostmi denního a umělého osvětlení, s postupem návrhu interiéru se zaměřením na bytový interiér. Zaměření rozšiřuje znalosti i v oblasti počítačové grafiky: Modelování interiéru, nábytku a svítidel, osvětlení interiéru, aplikace vlastních materiálů atd. Dosažené znalosti žák zúročí v předmětu Ateliér interiéru, jehož výstupem je návrh bytového interiéru, kde se kromě vlastního návrhu seznámí s tvorbou podkladů pro truhláře, kuchyňská studia, tvorbou spárořezu. Zaměření je vhodné pro chlapce a dívky s technickým, estetickým a prostorovým cítěním, které oblast interiérové tvorby zajímá a chtěli by své odborné znalosti zúročit právě v tomto směru.

Detailní popis školy

<b>Proč si vybrat SPŠ stavební Josefa Gočára v Praze 4?</b><ul><li>Stavebnictví je krásným technickým oborem, který tvůrčí činností zasahuje do krajinotvorby a ovlivňuje životní prostředí.</li><li>Ve výuce oboru má škola <b>tradici 184 let</b>. Byla a je školou, která dává absolventům dobré odborné základy.</li><li>SPŠ stavební Josefa Gočára (dříve Zborovská) <b>je pojmem v odborném školství</b>, je známá široké veřejnosti. Studovaly v ní a studují celé generace – dědeček, syn a vnuk.</li><li>Snažíme se o komplexní přípravu žáků tak, aby dokázali řešit úkoly samostatně, zodpovědně, uměli využívat nejmodernější techniku a <b>aby se dokázali v životě prosadit a dobře uplatnit</b>.</li><li>Škola je umístěna v klidném prostředí <b>s dobrými podmínkami pro výuku i využití volného času</b>. Výhodou je i snadná dostupnost MHD a možnost ubytování mimopražských žáků.</li</ul>

Fotografie školy

Studijní obory/programy školy

Název oboru/programu Typ studia Forma studia
Stavebnictví, ŠVP: Pozemní stavitelství
36-47-M/01
Studijní obor Denní/Prezenční
Stavebnictví, ŠVP: Stavitelství a architektura
36-47-M/01
Studijní obor Denní/Prezenční
Stavebnictví, ŠVP: Architektura a interiérový design
36-47-M/01
Studijní obor Denní/Prezenční

Jakou školu hledáte?

Zlínský Karlovarský Ústecký Liberecký Plzeňský Jihočeský Vysočina Jihomoravský Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Královéhradecký Středočeský Praha Vyberte kraj
Vyberte kraj

TOP školy

ART & DESIGN INSTITUT

Slezská 68, 130 00 Praha 3 - Vinohrady
Telefon: 731 50 20 50
Web: www.adi.cz

To mě zajímá

University of New York in Prague, s.r.o.

Londýnská 41, 120 00 Praha 2
Telefon: 224221281
Web: www.unyp.cz

To mě zajímá

MBA institut CEMI

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefon: 602 617 296
Web: www.cemi.cz

To mě zajímá

Vysoká škola kreativní komunikace

Na Pankráci 54, 14000 Praha
Telefon: 607 041 436
Web: www.vskk.cz

To mě zajímá

Chcete zde také zviditelnit vaši školu?

Chci více informací

Nejbližší akce na školách

Zobrazit další akce

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky PRIGO, s.r.o., Ostrava

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední odborné učiliště, Liběchov, Boží Voda 230, Liběchov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

ART ECON - Vyšší odborná škola, s.r.o., Prostějov

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o., Praha

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola herecká, s.r.o., Praha 4

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vyšší odborná škola publicistiky, Praha 1

To mě zajímá

Přijímací řízení

Vysoká škola zdravotnická, o.p.s, Praha 5

To mě zajímá

Den otevřených dveří

Vysoká škola kreativní komunikace, Praha

To mě zajímá

Chcete inzerovat vaši školu?

Rychlý kontakt

+420 777 812 202
info@seznamskol.eu

* Chcete zavolat nebo napsat do vaší školy? Přejděte na její profil. Tohle jsou kontakty na provozovatele serveru SeznamŠkol.eu.

Provozovatel webu

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Přejít na kontakt